Sinds 1918

De firma Hemberg Montage werd in 1918 opgericht door Adolphe Hemberg, een monteerder uit de buurt van Charleroi. Montage was in die dagen een Waalse specialiteit, Vlaanderen was toen op het vlak van staalmontage een braakliggend terrein. Daarom besloot Adolphe Hemberg in 1932 te verhuizen naar Melle. Hij verhuisde niet enkel met hebben en houden, maar nam ook zijn arbeiders mee. In 1935 verhuisde de firma naar Sint-Denijs-Westrem waar ze vandaag nog steeds gevestigd is.

De klassieke montagetechniek met montagemasten bleef lang de enige methode van de firma, in bepaalde omstandigheden wordt deze techniek vandaag nog toegepast.

Een paar jaar later besloot zoon Rodolphe Hemberg, toen architect, met zijn vader de firma verder uit te bouwen.

In 1965 kocht de firma Hemberg haar eerste telescopische kraan, een Bucyrus-Erie 15t op Ford chassis. Met die eerste telescopische kraan was het ijs gebroken.

In 1969 stapte de zoon Pierre Hemberg in de firma, ook hij werkte met zijn vader en grootvader om de firma uit te bouwen tot een volwaardig bedrijf in het Gentse. 6 jaar later vervoegde Pierres broer, Roch, de firma.

Na de aankoop van een tweede kraan begin de jaren '70 werd het machinepark in de loop der jaren vernieuwd en uitgebreid. Het is duidelijk dat er vandaag nog steeds meer dan gewone aandacht besteed wordt aan het onderhoud van het machinepark.

Begin jaren 2000 voegde Sébastien Hemberg, zoon van Pierre, zich ook toe tot de firma. Met de komst van de vierde generatie, wordt opnieuw een jonge en dynamische kracht in het bedrijf geïntegreerd en is de toekomst verzekerd.

Hemberg Montage, een kwalitatief hoogstaand bedrijf waar u steeds op kunt vertrouwen voor de realisatie van uw projecten.

Onze middelen ...
en onze filosofie ...
garanderen uw resultaat !